Droga nove generacije stigla do Srbije? Posledice njene konzumacije mogu biti STRAVIČNE


Nova droga u Evropi je već navodno uzela nekoliko života, a najesen pojavila se i u Hrvatskoj.Novi spoj pronađen je u biljnoj mešavini sadržanoj u crno-žutim plastičnim omotima koji se prodaje kao osveživač vazduha pod nazivom Blow. Prvi put zaplenili su je osječko-baranjski policajci u septembru ove godine.

Smatra se kako je droga izuzetno toksična i štetna za ljude, kažu u Odredu za suzbijanje zloupotrebe droga.Simptomi trovanja sintetskim kanabinoidima su ošamućenost, vrtoglavica, ubrzan rad srca, mučnina, povraćanje, bol u prsima, zujanje u ušima, glavobolja, anksioznost, smetnje rada srca i kognitivne poteškoće. Nove droge često imaju višestruko jači učinak od poznatih psihoaktivnih supstanci postoji velik rizik od trovanja pa i onih sa smrtnim ishodom. Novije generacije psihoaktivnih supstanci sve su toksičnije.

Na području Hrvatske u 2016. identificikovano je 11 novih psihoaktivnih supstanci, dok je do septembra 2017. otkriveno 8 novih spojeva u obliku biljnih mešavina, praha, kristala i tableta. Prodaju se u specijalizovanim trgovinama tzv. smart shopovima, a mogu se naručiti putem Interneta. Većina ih je na popisu zabranjenih tvari.     
NA DAN TITOVE SAHRANE DB PREVARIO SVE;Shranili vreću pijeska


SLOBA JE BISEKSUALAC! Rekao je to PRED SVIMA, u punom studiju! A tek REAKCIJA! Au, bokte! (VIDEO)


Šešelj poručuje: Srbija ima veliki dug prema generalu Draži Mihajloviću - most nazvati po njemu!

Comments