"HOĆEŠ DECA DA MI GLADUJU"? Ovom čoveku je ARKAN morao da plati 55.000 evra!


Jurio je 100 na sat...

Malo je poznato je da Željko Ražnatović Arkan voleo da sakuplja originalne slike, pogotovo sa motivima iz srpske istorije. Njegov sin Vojin Ražnatović je u knjizi "Priče o mom ocu" preneo jedan takav slučaj. Dogodilo se to 1996. godine, kada je najbogatiji srpski antikvar, Viktor Ristović, zvani Miša Grof, dobio nekoliko slika.
- Sedeo sam sa tatom u Beogradu, kad mu je javio Miša Grof da je dobio nekoliko originalnih slika, što bi mnogo zainteresovalo mog oca. Kao malo dete kad sazna da ide u luna park, tata je iskočio iz fotelje, otišao u sobu po pare i krenuo hitno prema Slaviji, gde je Miša Grof živeo. Jurio je sto na sat i govorio tokom vožnje da jedva čeka da vidi slike. Nisam ni slutio o čemu se radi - napisao je Vojin Ražnatović.
Kada su došli kod Miše Grofa, seli su odmah na trosed i Miša Grof je počeo da donosi slike jednu po jednu. Kako je otac moj zinuo, to je trebalo videti. Pita ga otac za jednu:
- Koliko za ovu Mišo?
-Džabe - našalio se Grof, a onda dodao - petnaest hiljada.
Izbroji Arkan pare, stavi gumicu na njih i baci mu ih sa druge strane sobe.
Ceca, Arkan i sva njegova deca Foto: Srbija Danas
- Grof sve hvata i stavlja sa strane. Kupi otac tada četiri slike i potroši nekih 35 hiljada maraka. Taman da pođemo, kada ga Grof iznenadi i kaže da je ostavio najlepšu za kraj. I on stvarno izvadi jednu prelepu sliku gde je Kralj Petar I na konju, u njegovoj poznatoj vojničkoj uniformi. Pita ga tata opet koliko hoće za tu sliku i kad mu je ovaj odgovorio cenu, otac se našali:
- Pa, polako, bre, Mišo, hoćes deca da mi gladuju - nasmeje se tata i plati mu 20.000 maraka za tu jednu sliku - zaključio je Vojin Ražnatović.
Arkan je, kao promućuran biznismen, najverovatnije znao da cena ovih slika vremenom može samo da raste. A moguće je i da je bio veliki ljubitelj umetnosti, kada je Miši Grofu morao da plati 55.000 ondašnjih maraka, što je praktično isto toliko u evrima. NA DAN TITOVE SAHRANE DB PREVARIO SVE;Shranili vreću pijeska


SLOBA JE BISEKSUALAC! Rekao je to PRED SVIMA, u punom studiju! A tek REAKCIJA! Au, bokte! (VIDEO)


Šešelj poručuje: Srbija ima veliki dug prema generalu Draži Mihajloviću - most nazvati po njemu!

Comments