HIT! Kompanija FEJSBUK uvela NOVA PRAVILA za ljubavne parove na poslu!


Sve se prijavljuje šefu!

Zaposleni u Fejsbuku imaju pravo da pozovu kolegu samo jednom na ljubavni sastanak. Ako druga strana odbije, onaj koji je pozvao na sastanak ne sme to ponovo da je pita.

Čak i ako je odbijanje delovalo više kao nećkanje, ili je osoba bila u nemogućnosti da tog dana izađe na sastanak, njen kolega više ne sme da je ponovo pozove van.
-I odgovor "zauzet sam" i "ne mogu te noći" sadrže "ne", što znači da nezainteresovani radnici ne moraju da ponavljaju svoje odbijanje – mogu nekog posredno odbiti – kaže šef "Fejsbuka" za pravne stvari među zaposlenima.

U slučaju da je poziv za sastanak prihvaćen, radnici ne moraju da to prijave odeljenju za ljudske resurse, čak i ako je u pitanju nesrazmeran odnos moći ili ovlašćenja. Ali, u slučaju konflikta interesa, radnici moraju prijaviti svoj sastanak kompaniji.

I "Gugl", koji je prvi implementirao zvaničnu politiku sastanka među zaposlenima 2004, ima slična pravila o konfliktima interesa i obeshrabruje ljubavne veze među zaposlenima koji su u neravnoteži po funkcijama. Međutim, portparol "Gugla" kaže da nema formalnog pravila o tome koliko puta jedan radnik može pozvati drugog na sastanak.

- Romantične veze između kolega mogu, zavisno od uloge i funkcije, stvoriti konflikt interesa. U tom slučaju, može doći do promena radnog aranžmana ili čak otpuštanja jednog radnika ili oba radnika - navodi se u "Guglovom" kodu ponašanja.
Iako "Fejsbukova" pravila mogu delovati validno, nejasno je šta se tačno računa kao "poziv na sastanak" u Silicijumskoj dolini u kojoj je, kao i u drugim poslovnim okruženjima, uobičajeno neromantično povezivanje.

-Nisam znala da li me kolege zovu na sastanak ili ne. Otišla sam na nekoliko sastanaka verujući da je u pitanju prijateljski odlazak na piće – istakla je Ana Vud, koja je radila u "Guglu" četiri godine.
 NA DAN TITOVE SAHRANE DB PREVARIO SVE;Shranili vreću pijeska


SLOBA JE BISEKSUALAC! Rekao je to PRED SVIMA, u punom studiju! A tek REAKCIJA! Au, bokte! (VIDEO)


Šešelj poručuje: Srbija ima veliki dug prema generalu Draži Mihajloviću - most nazvati po njemu!

Comments